1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Scurtă călătorie pe Valea Trotușului

Sâmbătă, 20 Iulie 2024 12:57

VT 2013Hotărât lucru, luna octombrie din acest an, a fost cu susu-njos, speriind pe toată lumea. Dacă la începutul lunii a nins la munte, iar în restul teritoriilor a fost foarte rece pentru această perioadă, în a doua decadă a lunii vremea s-a încălzit, temperaturile apropiindu-se de cele din sezonul estival. Ba chiar a apărut şi fenomenul de inversare a temperaturii, când temperatura de pe de munte a fost mai mare ca cea de la şes.

Citeşte mai mult...

Oameni şi locuri de pe Valea Trotuşului

Sâmbătă, 20 Iulie 2024 12:57

decebal topDeosebit de bogată în resurse naturale, regiunea a fost populată intens încă din paleolitic, iar zorii istoriei au găsit-o pe o treaptă de civilizaţie similară cu cea din Transilvania şi din celelalte provincii istorice româneşti.

Citeşte mai mult...

Aurul verde, aurul negru, cărbunii de pământ, sarea, izvoarele minerale şi alte resurse.

Sâmbătă, 20 Iulie 2024 12:57

27319191 VKZHJKQSTOcupând peste 50 % din suprafaţa judeţului Bacău şi extinzându-se şi peste graniţa acestuia înspre nord şi vest, bazinul râului Trotuş se caracterizează prin prezenţa unor importante resurse naturale, resurse ce au facilitat ca pionieratul unor industrii de bază din România să aibe loc tocmai aici.

Citeşte mai mult...

Lacul Poiana Uzului

Sâmbătă, 20 Iulie 2024 12:57

valea-uzuluiSe află pe Uz, la intrarea acestuia în Depresiunea Dărmăneşti.

Citeşte mai mult...

Apele subterane şi apele de suprafaţă. Capriciile unor afluenţi montani ai Trotuşului.

Sâmbătă, 20 Iulie 2024 12:57

9196 15059 21Aflat în cea mai mare parte într-o zonă montană, cu precipitaţii ce depăşesc în general 700-800 mm/an, bazinul râului Trotuş se caracterizează prin pânze acvifere bogate şi printr-o reţea hidrografică a cărei densitate variază de la 0,53 km/ km pătrat vest.

Citeşte mai mult...

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi68
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta68
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta68
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297272