1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Teatrul - o dependenţă frumoasă

Sâmbătă, 20 Iulie 2024 11:47

P08-Alexandru-BOGDAN-385x257Un actor care a învăţat cât de important este să te priveşti, ca om şi ca artist, din mai multe puncte de vedere. A început cu atletismul. Pasiunea pentru film i-a mijlocit drumul către teatru. Aparent, ajuns pe scenă din pură întâmplare. În realitate, printre rânduri se întrevede limpede că teatrul este, pentru el „o dependenţă frumoasă”, de care nu vrea să scape, ci pe care vrea să o cultive în cel mai profesionist mod cu putinţă, pentru ca ea să nu-l părăsească niciodată. La Gala Star de la Bacăub din acest an a câştigat premiul cel mare cu recitalul „Dă-dămult… Mai dă-dămult.” după I.L. Caragiale, spectacol cu care a participat de curând şi la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea. Este cunoscut, de asemenea, publicului larg şi din echipa „Mondenii”…

Citeşte mai mult...

Ştefan Epure

Sâmbătă, 20 Iulie 2024 11:47

Stefan EpureÎn anul jubileului lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, multe societăţi culturale şi edituri din România şi Basarabia au publicat volume omagiale, culegeri de studii sau contribuţii dedicate marelui voievod al românilor. Între acestea se numără şi Editura Vasiliana ’98 din Iaşi, care a scos de sub tipar, chiar în preajma aniversării a 500 de ani de la dispariţia fizică a “soarelui românilor”, o lucrare remarcabilă, realizată din perspectivă pluridisciplinară: Valea Trotuşului. Toponimie şi istorie.

Citeşte mai mult...

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi42
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta42
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta42
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297246