1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Valea Trotuşului

Valea Trotuşului - un loc între legendă şi frumuseţe

23 Octombrie 2012

Scris de Daniel Popa

Raul TrotusTrotusul isi are izvoarele aproape de hotarul dintre cele 2 provincii istorice, Moldova si Transilvania. Valea Trotusului se desfoasoara pe aproximativ 160 km, pana la confluenta cu Siretul, printr-o regiune pitoreasca. Cercetarile arheologice au identificat pe aceste meleaguri numeroase vestigii ce dateaza din paleolitic si nu numai, demonstrand astfel ca aceasta vale a facut legatura dintre Transilvania si Moldova dintotdeauna.Trotușul este un râu din estul României ce izvorăște din Munții Ciucului și se varsă în râul Siret. Parcurge 3 judeţe: Harghita, Bacău şi Vrancea.

Citeşte

Scurtă călătorie pe Valea Trotușului

30 Octombrie 2013

Scris de Traian Leuca

VT 2013Hotărât lucru, luna octombrie din acest an, a fost cu susu-njos, speriind pe toată lumea. Dacă la începutul lunii a nins la munte, iar în restul teritoriilor a fost foarte rece pentru această perioadă, în a doua decadă a lunii vremea s-a încălzit, temperaturile apropiindu-se de cele din sezonul estival. Ba chiar a apărut şi fenomenul de inversare a temperaturii, când temperatura de pe de munte a fost mai mare ca cea de la şes.

Read Article

Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

21 Aprilie 2016

Scris de Daniel Popa

Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

Read Article

Oameni şi locuri de pe Valea Trotuşului

27 Ianuarie 2013

Scris de Daniel Popa & Lepădatu Nicu

decebal topDeosebit de bogată în resurse naturale, regiunea a fost populată intens încă din paleolitic, iar zorii istoriei au găsit-o pe o treaptă de civilizaţie similară cu cea din Transilvania şi din celelalte provincii istorice româneşti.

Read Article

Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

01 Noiembrie 2013

Scris de Daniel Popa

Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

Read Article

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi28
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta28
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta28
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297232